Nye bad kan være en felle

Tre av sju bad Hans Haugerud AS testet hadde feil og mangler.

Mange meglere bruker et nyoppusset bad som salgsargument når de skal selge leilighet. Men du bør kanskje ikke stole helt på at det meglerne skriver i salgsannonsen faktisk stemmer.

I samarbeid med Norges Rørleggerbedrifters Landsforening ble Hans Haugerud AS invitert til å sjekke tilstanden på sju tilfeldig valgte bad som er solgt med NYTT BAD. Bare fire av de syv NYE badene vi undersøkte er i fullgod stand. To har mindre feil, mens ett ikke er forskriftsmessig utført.

Skikkeligrørlegger.no er et samarbeid mellom de tre store organisasjonene i rørbransjen: Norske Rørgrossisters Forening (NRF), VA- og VVS Produsentene (VVP) og Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL). De mener at begreper som renovering, rehabilitering og oppussing blir brukt om hverandre i salgsannonser.

Når det står at badet er nytt må du kunne forvente at det er rehabilitert eller renovert – og ikke oppusset. Rehabilitering og renovering er omfattende arbeid som å skifte sluk, rør og membran, mens oppussing kun er mindre arbeid som å skifte servant, skifte eller male fliser.

Dette kan være en felle for mange boligkjøpere som potensielt kan medføre store kostnader eller forkortet levetid på badet.

Se artikkelen her: http://www.tv2.no/a/5597483